Curacao
VILLA BONBINIInformatie over Curaçao.


Curaçao is een prachtig eiland en Willemstad is een boeiende en bloeiende stad vol met kleuren. Het centrum is beschermd als werelderfgoed en is de laatste jaren sterk gerenoveerd.

Er is veel te zien en veel te beleven ! Onze landhuizen , parelblauwe stranden en niet te vergeten Tafelberg. Restaurants zijn er in overvloed, van eenvoudige eetgelegenheden als Marche (de markt ) tot luxe restaurants. Ook de rest van het eiland (totaal 444 km2 groot) biedt veel moois, zowel in bezienswaardig- heden als in natuurschoon.

En dan is er natuurlijk de onderwaterwereld, volgens kenners één van de mooiste ter wereld. Hij is van een adem- benemende schoonheid. Het rif met de eindeloze variatie aan koralen begint op veel plaatsen vlak achter de kustlijn zodat hij met duiken of snorkelen snel is bereikt en het genieten kan beginnen. De kleurenpracht van de wereld onder water, met zijn tropische vissen in de meest uiteenlopende vormen en kleuren, is een belevenis die je je leven lang niet meer vergeet.

Vanuit Curaçao kunnen er per vliegtuig trips gemaakt worden naar Bonaire en Aruba. En op al deze drie eilanden spreekt men Nederlands, naast het lokale Papiaments.

Voor gedetailleerde toeristische informatie verwijzen wij graag naar de vele reisgidsen en boekjes over Curaçao en de Antillen die in de boekhandel en bij de ANWB te verkrijgen zijn.